SAKARYA / ADAPAZARI - Hızırtepe Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri

Şbt

Deyimler bir dilin zenginliğinin göstergesidir. Atasözleri ise bir ulusun tecrübelerini yansıtır. Türkçe, deyimler ve atasözleri açısından oldukça zengin bir dildir. Eğitimde ise görsel materyaller kalıcı öğrenmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle soyut ve mecaz kavramlar içeren deyimler ve atasözleri anlama ve yorumlama açısından kimi zaman zorluk yaşatmaktadır.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Dede Korkut hikayeleri okundu. Kitaplardaki kelimelerden yola çıkarak "Anlamını Bul Etkinliği" yapıldı. Öğrencilerimiz eğlenerek Türkçemizin zenginliklerini keşfetti.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında düzenlediğimiz "Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması" okul seçmelerimiz tamamlandı.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında aralık ayı etkinliğini Yunus Emre şiirleri okumaları etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Ock

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ "kapsamında Kasım ayı son etkinliği olan Klasik Eser Okumaları Pano Çalışması edebiyatımızın önemli eserlerinin tanıtılmasıyla aynı zamanda da bazı edebi türlerden örneklerin verilmesiyle tamamlanmıştır.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Aralık ayı Sözlük Tasarım Yarışması sonuçlandı. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"  okulumuzda yürütme komisyonu tarafından kılavuzuna uygun şekilde gerçekleştirmeye devam ediyor.  Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçilir." kazanımı doğrultusunda proje yürütme komisyonu sınıfların en iyi cümle/afişini seçti. Proje yürütme komisyonumuza ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Bakanlığımızın başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”nin ilk etkinliği olan “Bilen Oturur” ile başladık.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.